הריון ולידה - סיפורים ועלילות

      נפלאות החסידה

אין הרבה פלאים הנקרים בדרכינו במהלך החיים – הגדולים כפלא הלידה.

 התהליך המשולש הזה, שמתחיל בהתעברות, ממשיך בהיריון עצמו ומסתיים בשיא הגדול – הלידה, לעתים מעורר אותנו להבנה כי גופנו הוא עולם ומלואו בעל תהליכים שנבדלים ונפרדים לחלוטין מאלו שהראש היה רוצה לשלוט בהם.
שאלת עצם הלידה מביאה לתהיות רבות בקרב ילדים, ובתוכה כמובן את השאלה המתבקשת מכל "איך באים ילדים לעולם?". הורים רבים, מתוך שיקול ידוע ברבים, מעדיפים לחסוך את התשובה מהילדים ומספרים להם כי החסידה הנודדת, היא שמביאה עמה את התינוק כאשר היא אוחזת בו במקורה. מעשיה זו עושה עוול לגרסת הריאליטי, שכן תהליך ההיריון והלידה הוא קסום ומרתק, אף יותר ממעופה האוונגרדי של החסידה.

ועכשיו ברצינות...

זיגמונד פרויד היה זה שניסה לשבור ראשון (או לפחות הוא זכור ככזה) את הטאבו של סיפור החסידה. יחסי אישות ודרך הגעתם של הילדים לעולם, אינה צריכה להיות סיבה למבוכה בקרב ההורים, כי אם הזדמנות ואתגר אמיתי, לטעת בילדיהם תודעה בריאה של נפלאות החיים. כמובן שהדבר צריך להיעשות באיטיות, בתהליך מושכל של הבשלה, ובאופן בו יוכל הילד להפנים את הלך הדברים בצורה בריאה. עולמם הסבוך של ילדינו, המגיעים לגעת, תרתי משמע, בתחום האסור, עוד ממשחקי חברה קלאסיים של 'רופא וחולה', 'אמת או חובה', כמובן כל גיל והקלאסיקה שלו. ילדינו, אם נרצה וגם אם לאו, יגעו בנושאים הללו, ורצוי שאנו נהיה הראשונים לעדכן אותם בפרטים הרלוונטיים. תהליך ההיריון, גם עבור הילדים, הוא הרבה מעבר לנושא הקשה לעיכול. הוא טומן בחובו משמעויות בריאותיות, פסיכולוגיות וסוציאליות ענפות, שגם הילדים, שוב, תלוי באיזה גיל, עשויים לקחת בו חלק חשוב ובר תועלת.


"איך שיר נולד? כמו תינוק! זה מתחיל מבפנים, אחר כך יוצא החוצה..."

שמירה על הריון תקין ובריא יביאו בסופו של דבר להולדתו של התינוק שלימים יהיה בעל אף כשל אביו או מצח כשל אמו ובעל דמיון רב לאחיו הגדול, אם יש כזה בנמצא, אשר שמע סיפורים רבים אודות התהליך ומחכה לו, לעיתים לא פחות מהוריו. בישראל נולדים בשנה כ137,000 תינוקות (ע"פ הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה), ומספר זה עולה וצומח בשיעור של כ1% - 3% מדי שנה.
כמו שאמרו חכמים וככל הנראה גם צדקו, ילדים זו שמחה. היו זהירים ומחושבים בתהליך ההיריון (וכאמור, גם בתהליך הסברתו), פעלו על פי המלצות קופת החולים והרופא המטפל ועקבו אחר התהליך בשקיקה. בבוא היום, כשילדכם יגדל, תוכלו לספר לו בגאון שמי שהביאה אותו לעולם היא איננה החסידה.